новина

Головна » новина   

  

 

«Чорнобиль – біль України»

 Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті чорнобильська трагедія. Смертоносна пилюка з ядерної печі покриває білі хати, квітучі сади, зелені ліси, засіяні поля. І чверть століття  цвітом скорботи і суму зацвітають чорнобильські сади і хворіє серце, тому що знає – не на добро це, не на життя.


Аварія на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС залишається у пам’яті людства як застереження, що науково-технічний прогрес може приносити й гіркі плоди. Сотні тисяч людей зазнали радіаційного впливу, що призвело до трагічних наслідків. На згадку про цей чорний день була заснована дата 14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.  Ще одна назва цього свята - День ліквідатора.
       Сьогодні з учнями 5 класу під керівництвом класного керівника Ковальчук А.М. був проведений урок  мужності та патріотизму, присвячений виконаному подвигу ліквідаторів на ЧАЕС.
       Метою заходу є вшанування тих, хто першим ринувся в бій з невидимим ворогом – радіацією, тих, кого ми сьогодні згадуємо, як героїв, тих, хто ціною свого здоров'я, а іноді й життя, заступив нас з вами, нашу Україну, не допустив ще більшого лиха.
       Ми низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємося тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов’язок перед рідною землею і рідним народом. Невмируща пам`ять про солдатів атомного фронту, який відкрився у раніше мало кому відомому куточку українського Полісся – Чорнобилі, назавжди залишиться в серцях наших людей. Глибока їм вдячність, висока і світла шана.


09.12.2019 | Aдмін

Вернутись назад