новина

Головна » новина   

  

 

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Чорнобиль – один із епохальних поворотів не тільки української історії, але і всього людства. Біль і мужність Чорнобиля  сповнює наші серця тривогою та неспокоєм. Тільки через багато років приходить до нас переосмислення масштабів цієї трагедії і подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Ми маємо зробити все, щоб у майбутньому подібні катастрофи ніколи не повторювались, а пам’ять про цих людей жила у наших серцях.



13 грудня 2019 року в закладі освіти відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Класними керівниками були проведені уроки мужності «Мій біль – Чорнобиль», Збережемо пам’ять про подвиг», «Під полиновою зорею», в шкільній бібліотеці оформлена експозиція ілюстративного матеріалу «Біль і крик під знаком Чорнобиля», учням 8-10 класів влаштовано перегляд документального фільму «Чорнобиль. Хроніка важких тижнів»».  Вчителем Захисту Вітчизни Новаківським О.М. організовано виставку «Засоби захисту від радіації». Вчителем історії Мороз І.В. та педагогом організатором Копняк С.В. проведено засідання круглого столу «Чорнобиля біль», де діти мали змогу ознайомитися з подіями 1986 року, переглянути відео сюжети про героїзм і мужність ліквідаторів наслідків страшної катастрофи. Особливо зворушила учнів розповідь про пожежників, які ціною власного життя і здоров’я захищали Україну від  наслідків аварії.

        Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих, чиє життя обірвав смертоносний атом, безневинна смерть яких назавжди залишиться незагоєною раною нації.



13.12.2019 | Aдмін

Вернутись назад