новина

Головна » новина   

  

 

Тарас Шевченко - син українського народу

    Тарас Шевченко - син українського народу, батько України. Він став символом волі, справедливості та витривалості для кожного громадянина країни, символом національного руху та відродження.  Його творчість знайшла відгук у серцях людей з кожної верстви українського суспільства, пробудила національну свідомість і гідність. З нагоди відзначення дня народження великого українського поета, Кобзаря українського народу Т.Г. Шевченка  у школі  було проведено ряд виховних заходів.



     Вчителька української мови та літератури Ковальчук Анна Миколаївна провела вікторину з учнями 5 класу «У поколіннях я озвуся».

    Метою заходу  було: розширити знання учнів про життя і творчість Т.Г. Шевченка; сприяти вихованню національної самосвідомості; формувати уміння працювати в команді; розвивати здатність до взаємодії; формувати громадянську і загальнокультурну компетентності; розвивати творчі здібності дітей; виховувати любов до національної культури, прагнення бути справжніми українцями; виховувати почуття гордості за Україну, за її національного генія – Тараса Григоровича Шевченка. 

    Протягом дня учні активно взяли участь у  шкільному конкурсі газет «Тарас Шевченко - постать крізь століття». З шестикласниками дуже цікаво пройшла  літературна гра «Пізнаємо великого Кобзаря», під час якої учні були розділені на дві команди «Шевченкознавці» та «Нащадки Кобзаря».  

  Також здобувачі освіти створили яскравий та пізнавальний лепбук «Шлях до Шевченка». Бібліотекар Музика  Т.С. провела з учнями 8 класу бесіду за творами Т.Г. Шевченка. Учні розповідали, що українці споконвіку  були народом повстань і  завжди виступали  проти своїх гнобителів.

       Сьогоднішні  заходи  змогли  донести учням те, що ім’я великого Кобзаря ми часто згадуємо і будемо згадувати, бо він подарував нам безцінний скарб. Цей скарб – його чудові твори, в яких струменить любов до Батьківщини та турбота про її майбутнє.

 



10.03.2020 | Aдмін

Вернутись назад