новина

Головна » новина   

  

 

Пізнай свій світ через книгу

Вітаємо всіх шанувальників книги - авторів, ілюстраторів, видавців, бібліотекарів та Читачів!

 23 квітня – відзначається  Всесвітній день книги і авторського права.  



Це данина поваги до книг та авторів. Головна мета свята – привернути увагу до книг як джерела отримання знань, розуміння краси і творчих досягнень людини. Адже книги – це вікно у світ, це міст, що з'єднує різні цивілізації у часі й просторі. Книги покликані служити людям, а краса і мудрість, відтворена у друкованих рядках, неодмінно має стати на заваді жорстокості, несправедливості й насиллю, і врятувати наш неповторний світ.

Відзначаючи цю дату та в рамках акції "Читаємо твори письменників рідного краю" учитель української мови та літератури Ірина Василівна Польова та бібліотекар школи Тетяна Степанівна Музика підготували виставку письменників рідної Вінниччини, з якими можуть ознайомитись діти дистанційно. 

А також підготували  перелік дуже цікавих книг для різних вікових категорій дітей , які можна знайти на сайтах електронних бібліотек, багато цікавих посилань, чим можна зайнятись в умовах дистанційного навчання, гарно провести час, не нудьгуючи J (дивись посилання на розділ «Шкільна бібліотека»).  Донесли до читачів інформацію про  роль книги в житті кожної свідомої людини.

Доторкнутись серцем до джерел літератури рідного краю дали змогу книги письменників-земляків: Ірини Польової, Юрія Ковча, Сергія Боровікова, Сергія Журавля, Анатолія Подолинного, Василя Мантака, Ніни Гнатюк, Валентини Сторожук, Галини Витюк, Тамари Грамарчук.

 Ірина Василівна Польова працює в нашій школі багато років, є автором багатьох книг, таких як «Кетяги подільської калини і проміння сонця та добра»,  «Бузкові сутінки», «На  Поділлі синьоокім», «Бузків подільських пахощі духмяні»,  « З тернистих нив до зоряного неба» та інших. Зараз Ірина Василівна працює над дванадцятою книгою ,,Кущ калини під хатою''.

У своєму відео вчителька поділилась тим, що для неї духовний хліб життя, що надихає її писати і чому книги, то так важливо для кожного.

 <відео можна переглянути тут>

Цей день дітям нагадав, що без книг немає життя і якщо ТИ дійсно хочеш чогось досягти в житті ЧИТАЙ!

Учениця 9 класу Аліна Новаківська дуже зворушливо  прочитала вірш Тараса Шевченка «Доля».

 <відео можна переглянути тут>

Учні школи також долучились до цього гарного дійства книголюбів. Вони продемонстрували у фото свої улюблені книги.

 

 

 



23.04.2020 | Aдмін

Вернутись назад