новина

Головна » новина   

  

 

Досвід та методика реалізації дистанційного навчання

Робота вчителя інформатики Затоки Ольги Анатоліївни в умовах дистанційного навчання



Першочерговим завданням з вирішення організації дистанційного навчання було створення блогу "Інформаційний простір", де вчитель розміщує завдання для кожного класу відповідно до календарно-тематичного планування. Навчальний  матеріал систематизовано таким чином, щоб учні могли без проблем віднайти завдання уроку, самостійно опрацювати його та виконати  перевірочні роботи.

 

 

 Навчальною програмою з інформатики передбачено виконання певного обсягу практичних робіт, однак більшість учнів не мають можливості використовувати персональний комп’ютер чи ноутбук, щоб встановити відповідну програму та виконати практичну роботу, тому цю проблему вчитель вирішила шляхом створення класів на веб-ресурсі  Studio Code.org,   де учні 5- 7 класів можуть з легкістю вивчати програмування, а також створювати власні проекти. 

 


Використання даного ресурсу дає змогу вчителю відстежувати виконання завдань учнями, а також слідкувати за досягненнями конкретного учня

Учні 8-10 класів мають змогу обирати самостійно ресурс чи програмне середовище для виконання завдань, оскільки програмою предбачено розв'язування компетентнісних задач. Тому кмітливі учні створюють завдання для інших предметів, застосовуючи знання, набуті на уроках інформатики.

 

Окрім практичного завдання, учні виконують тестові роботи, за допомогою яких вчитель контролює рівень засвоєння теоретичного матеріалу. 

Для цього Затока Ольга Анатоліївна створює тести  на порталі Веосвіта або за допомогою Google.Forms.

 

 


Не обходиться дистанційне навчання і без відеоуроків, які дають можливість віддалено почути звичні пояснення вчителя та краще зрозуміти зміст навчального матеріалу.


Під час дистанційного навчання важливо не втратити зв’язок з учнями, тому Ольга Анатоліївна багато часу приділяє саме індивідуальним консультаціям та поясненням.

Також у своїй роботі вчитель використовує інтерактивні вправи, які найбільше полюбляють розв’язувати учні початкової школи.

 



04.05.2020 | Aдмін

Вернутись назад