новина

Головна » новина   

  

 

Як правильно сидіти за комп'ютером

Сьогодення  вимагає  від  нас  тривалого сидіння за комп'ютером, що може призвести до численних проблем зі здоров'ям. Протягом дня – головний біль і зниження працездатності, в перспективі – болі в суглобах і спині, погіршення зору. Все це наслідки годин проведених перед комп'ютером. Однак частини цих проблем, говорять фахівці, можна легко уникнути якщо сидіти правильно. Для цього потрібно дотримуватися всього кількох простих правил.



Практичним  психологом  школи, Данильчик Л.П, було  проведено  просвітницьку  роботу  серед  учнів  1-4 класів,  щодо  роботи  за  ком’ютером, як  в  умовах  сьогодення не  завдати  шкоди  своєму  здоров’ю адже в  умовах  карантину  не  тільки  учні  змушенні  проводити  час  за  монітором а й  інші  члени  родини.

ПРОПОНУЄМО  ОЗНАЙОМИТИСЬ  І  ВАМ (відео)

5 правил безпеки

1. Комп'ютер потрібно розташувати в кутку чи задньою стінкою до стіни.

2. У приміщенні, де працює комп'ютер, необхідне щоденне вологе збирання. Тому підлогу в кімнаті не треба накривати килимом.

3. До і після роботи на комп'ютері слід протирати екран спеціальними серветками.

4. Вважають, що наші зелені друзі - кактуси - також допомагають зменшити негативний вплив комп'ютера.

5. Не забувайте частіше провітрювати кімнату. Акваріум або інші ємності з водою збільшують вологість повітря.

Робоче місце

Стілець обов'язково має бути зі спинкою. Комп'ютер потрібно розмістити не менше як за 50-70 см від дитини (що далі, то краще), щоб її погляд був спрямований перпендикулярно в центр екрану. Сидіти потрібно прямо або злегка нахилившись уперед. Між корпусом тіла і краєм столу зберігається вільний простір не менше як 5 см. Руки вільно лежать на столі. Ноги зігнуті в тазостегновому і колінному суглобах під прямим кутом і розташовані під столом на підставці.

Стіл, на якому стоїть комп'ютер, необхідно поставити в добре освітлене місце, але так, щоб на екрані не було відблисків. Заняття за комп'ютером завдадуть меншої шкоди, якщо ви виконуватимете рекомендації. Від цього залежить здоров'я вашої дитини.

Запобігти перевтомі можна – слід обмежити тривалість роботи учня за комп’ютером, робити гімнастику очей, правильно облаштувати робоче місце дитини, використовувати виключно якісні програми, які відповідають віку дитини.
Вправи для розслаблення очей для дітей:

1. Рухи очей по горизонталі (вправо-вліво), рухи очей по вертикалі (вгору-вниз). Повторити 10 разів.

2. Сфокусувати погляд на кінчику носа на 3 секунди, потім перевести погляд удалину на 5 секунд. Повторити 5 разів.

3. Рухи очей по колу (за годинниковою стрілкою і в протилежному напрямку). При виконанні вправи не повертати голову. Повторити 5 разів.

4. Рухи очей по діагоналі: лівий нижній кут — правий верхній кут. І навпаки: правий нижній кут — лівий верхній кут і назад. Повторити 5 разів.

Пам’ятайте: для нормального розвитку вашій дитині потрібна і фізична активність, чого ніколи не зможе замінити комп’ютер.



05.05.2020 | Aдмін

Вернутись назад