новина

Головна » новина   

  

 

Топ порад для читання

Користь читання, як відомо, не лише розширює світогляд, збагачує внутрішній світ, робить людину розумнішою, позитивно впливає на пам’ять, але й збільшує словниковий запас, сприяє більш чіткому й ясному мисленню. Тож якщо ви дуже любите читати, але не знаєте як знайти час для цього заняття, візьміть до уваги наші корисні поради.



А якщо ви любите читати, але не знаєте як знайти час для цього заняття, візьміть до уваги наші корисні поради:

  • Плануйте час на читання

Потрібно буквально внести читання у свій розпорядок дня. Можна прокинутись на півгодини раніше і почитати зранку або поставте собі завдання почитати 15 хвилин на роботі під час обідньої перерви, а ввечері заплануйте годину наодинці із книжкою, як запланували б похід у спортзал чи зустріч із друзями. І хай це будуть такі ж важливі справи, як інші.

  • Постійно беріть книгу з собою

Так ви зможете читати кожну вільну хвилину: на ескалаторі в метро, у черзі в магазині, в очікуванні друзів у кав’ярні тощо. Ви можете подумати: «Скільки тої користі з трьох прочитаних сторінок», але таким чином за день збирається вже 10-15 сторінок – і це ви ще не прикладали жодних зусиль, щоб виокремити час на читання.

  • Спілкуватися з книголюбами

Найефективніший спосіб навчитися читати щодня — прийти в товариство книголюбів. Відвідуючи різні заходи і регулярно спілкуючись на форумах, ви зможете дізнаватися багато нового, обговорювати книги з іншими людьми і отримувати задоволення від процесу. Це створить певну мотивацію до вивчення нової літератури і збільшення обсягів бібліотеки.

  • Не думайте про швидкість прочитання

Думка про швидкість читання сильно відволікає від книги і перешкоджає отриманню задоволення. Щоб цього не відбувалося, слід порівнювати процес з яким-небудь приємним заняттям, наприклад, відпочинком на пляжі, яким хочеться насолоджуватися якомога довше. Повільне читання дозволить відчути цінність кожної сторінки.

  • Використовуйте кілька носіїв для читання

Можна завантажити собі одну книгу відразу на кілька носіїв, щоб читати її будь-де і будь-коли. Або ж читати кілька книг одночасно різними способами. Паперові книжки не завжди зручно носити із собою, особливо у громадському транспорті чи коли книга на тисячу сторінок. Натомість аудіокнижки зручно слухати дорогою на роботу, на прогулянці, коли прибираєш чи готуєш їсти.

  • Тримайте книги перед очима

Це найпростіша порада, але вона працює не гірше за інші. Якщо книжка лежить у вас біля ліжка, є більша ймовірність прочитати на ніч кілька сторінок. Якщо на першому екрані телефону у вас книжковий додаток, а не Facebook, то книгу ви прочитаєте вірогідніше, ніж стрічку новин. Також можна виділити окрему полицю для книжок, які ви хочете прочитати, щоб постійно вам про себе нагадували.

  • Кидайте книги, які вам не подобаються

Читаючи те, що вам не до вподоби, ви швидше за все уникатимете читання або читатимете повільніше. У той час як улюблені книжки читаються на одному дихання.



07.05.2020 | Aдмін

Вернутись назад