новина

Головна » новина   

  

 

Telegram чат-бот «СтопНаркотик»@StopDrugsBot

Відповідно до листа Гайсинського відділу поліції Головного управління національної поліції у Вінницькій області від 19.05.2020 р. №4642/0210/04-2020 та з метою реалізації Стратегії державної політики, щодо наркотиків на період до 2020 року


Розвиток месенджерів з можливістю шифрування даних користувачів призвів до того, що за останні декілька років роздрібний продаж наркотиків майже повністю перейшов у цифровий формат. Кожне нове оновлення таких месенджерів ускладнює роботу правоохоронних органів за рахунок використання новітніх методів шифрування інформації та підвищення рівня анонімності учасників спілкування. Найбільш популярним месенджером серед роздрібних наркоторговців є Telegram.

На сьогоднішній день  майже вся наркоторгівля перейшла у мережу Інтернет, як і розрахунок по таким операціям. Тому, команда Харківського національного університету внутрішніх справ запропонувала рішення – цифрова боротьба з наркозлочинністю чат-бот «Стоп наркотик».

 

 

Програма чат-боту «СтопНаркотик» складається з наступних частин:

• підсистема накопичення, аналізу інформації, що надіслали користувачі, та формування відповідної бази даних, в якій зберігаються відомості:

*адреси наркокрамниць в месенджері Telegram;

*адреси наркокрамниць на Інтернет-ресурсах (сайти);

*фотографічні матеріали, що надсилаються користувачами з місць закладок або графіті з адресами наркокрамниць;

*геолокаційні дані (геомітки) місць розташування «кладів», наркопритонів тощо.

• підсистема взаємодії користувачів із системою;

• підсистема адміністрування системи;

• доступ до програмного інтерфейсу додатку Telegram.

Результативність та ефективність забезпечення безпеки громадян, зокрема боротьби з наркозлочинністю, шляхом реалізації проекту «MRIYA» та  створеного у його рамках чат-боту «СтопНаркотик» цілком залежить від активної громадянської позиції користувачів мережі Інтернет та месенджеру Telegram.

 

 

 

«Небайдужість – запорука безпеки»!

Ще однією функцією для зручності користування чат-ботом став QR-код.

Після успішного сканування QR-коду Ви потрапите до чат-боту "СтопНаркотик".

 

 



20.05.2020 | Aдмін

Вернутись назад