новина

Головна » новина   

  

 

Як підготувати дитину до школи: практичні поради для батьків

Підготовка до школи завжди хвилююча подія як для дітей, так і для дорослих. Найвідповідальніші батьки поспішають завчасно підготувати школяра. Важлива складова шкільного бюджету – зошити, щоденники та інші канцтовари. Розповідаємо, як розумно підійти до комплектування шкільного наплічника і що знадобиться школяру.


Все потрібно робити завчасно

Перша порада – не треба залишати все на останній день. "Фінальних знижок", як у випадку з одягом, на канцтовари не буває, а ось штовханина й черги в магазинах перед першим вересня можуть зіпсувати вам настрій.

Канцтовари краще купувати заздалегідь

Друга порада – не вибирайте занадто яскраві, помітні та вражаючі на перший погляд канцтовари. Ручка у вигляді чарівної палички або гумка у вигляді яскравої ягоди будуть відволікати від навчального процесу. До того ж, вони можуть виявитися не особливо функціональними та незручними.

Яскраві зошити та щоденники з улюбленими героями теж можуть виявитися не кращим варіантом. Звісно, варто поцікавитися думками й побажаннями дитини, однак у всьому краще притримуватися золотої середини.

Корисні поради з вибору наплічника

Шкільний наплічник, або ранець, або портфель супроводжує кожного учня з першого класу. У юному віці, поки хребет не повністю сформувався, важливо зберегти здоров'я спини, щоб не мати проблем у старшому віці. Лікарі ортопеди рекомендують при виборі наплічника звернути увагу на кілька важливих деталей:

Наплічник повинен бути призначеним для носіння на двох плечах одночасно. Треба відразу пояснити школяреві, чому носити наплічник на одному плечі шкідливо.

Наплічник повинен бути комфортним і не важким

 

Легкість – важлива характеристика. Вміст наплічника і так буде важким, тому вага шкільної сумки не повинна перевищувати 800 грамів.

"Дихаюча" спинка з сітки не дасть дитині спітніти, а значить, знизить ризик застуди, крім того дитині буде значно комфортніше.

Ущільнені лямки обов'язково повинні регулюватися. Адже дитина росте, до того ж лямки потрібно буде регулювати під сезонний одяг.

Ортопедичний рюкзак є сенс купувати, якщо у дитини вже є проблеми зі спиною. Спинка такого рюкзака "направляє" спину, дозволяючи скорегувати поставу.

Наявність декількох відділень та кишень дозволить правильно розподіляти навантаження.

Не забувайте про наявність світловідбиваючих елементів на рюкзаку, це забезпечує додаткову безпеку на дорозі.

Підготовка до шкільного режиму

За 5-7 дні до школи варто почати вирівнювати режим дня. Все для того, аби зміна режиму дня не була надто різкою для школяра після літніх канікул. Привчайте дитину до шкільної дисципліни: підйом о 7 ранку, швидке вмивання, особиста гігієна, сніданок та інші завдання. Перші кілька днів допомагайте дитині складати наплічник – це краще робити з вечора – дайте дитині кілька корисних порад і запитайте її, як саме вона хоче це зробити. Тоді початок навчання не стане для дитини стресом.

Офіційне джерело публікації <<24 Освіта>>



09.08.2020 | Aдмін

Вернутись назад