новина

Головна » новина   

  

 

Все починається з добра, все починається з любові

«Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний…» 



  Ці мудрі слова належать Василю Сухомлинському, корифею української педагогіки, гуманісту, неперевершеному знавцеві дитячих і вчительських сердець, який направду залишив людству величезний педагогічний і науковий спадок.
28 вересня 2020 року Великому педагогу сучасності виповнюється 102 роки від дня народження.
    Василь Сухомлинський – педагог світового значення, який говорив, що у будь-які часи важливо виховати Людину. Його гуманістичні ідеї та ідеали актуальні й до сьогодні.
    З метою ознайомлення учнів з творчим шляхом видатного вчителя та письменника сьогодні  учні школи познайомилися з виставкою « Все починається з добра, все починається з любові» на честь дня народження Василя Олександровича Сухомлинського, яку підготувала шкільний бібліотекар Ковальчук А.М.
    Учні 6 класу  здійснили подорож до читацької скарбнички Василя Олександровича, видатного письменника, мудрого вчителя, директора школи, доброго сина і тата.  Протягом заходу учні прочитали і проаналізували оповідання письменника: «Важко бути людиною», «Красиві слова і красиве діло», «Горбатенька дівчинка», «Найласкавіші руки», «Кінь утік», «Яблуко в осінньому саду». Діти ділились враженнями від прочитаних казок письменника, які вчать добру та людяності. 
    Для учнів 3 класу бібліотекар підготувала твори В. Сухомлинського у мнемотаблицях. Третьокласники за поданими малюнками відтворювали зміст цікавих та високоморальних оповідань відомого педагога.
      Вихованці нашого закладу переконалися у тому, що Сухомлинський дійсно жив і творив для людей. Він хотів, щоб з маленької дитини виросла справжня людина, яка б піклувалася про свої рідних, поважала друзів і любила Батьківщину.


28.09.2020 | Aдмін

Вернутись назад