новина

Головна » новина   

  

 

«Голодомор-трагедія українського народу»



Ніде нехай такого більш не буде!
Хай день новий життя несе нове.
Вклонімось низько сонцю й хлібу, люди!
В достатку Україна хай живе!
     Щорічно, в четверту суботу листопада в Україні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932-33 років. У ХХ столітті українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Однак, наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу, здійснюваний тоталітарним комуністичним режимом СРСР. Голодомору 1932-33 років передувала насильницька колективізація сільських господарств, “розкуркулення” селян, хлібозаготівельна кампанія, масовий терор на селі. Терор голодом, що діяв в Україні протягом 22 місяців, – це свідома і цілеспрямована політика сталінського уряду, стратегія і тактика якої виконувалася починаючи з 1928 року. Ця карально-репресивна акція була спрямована на упокорення українського селянства, знищення самостійних селянських господарств – соціально-економічних підвалин української нації.
      З нагоди відзначення пам’ятної для українського народу дати в закладі було проведено цілу низку заходів, оформлено виставку тематичної літератури у шкільній бібліотеці "Голодомор-трагедія українського народу". Бібліотекар розповіла про справжні причини геноциду, про те, що відбувалося у ті страшні роки, а також презентувала дітям із виставки художньо-документальні книги відомих українських письменників В. Барки "Жовтий князь" та У. Самчука "Марія".   Здобувачі освіти, перегортаючи сторінки книг про голодомор, дізналися багато  нової інформації про причини та наслідки неминучої трагедії українського народу.
Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.


26.11.2020 | Aдмін

Вернутись назад