новина

Головна » новина   

  

 

Школа онлайн



Дистанційне навчання стало для педагогів перевіркою на те, як швидко вони можуть реагувати на виклики, бути гнучкими та ефективними у некомфортних для них умовах, а також на комп’ютерну грамотність та вміння працювати на сучасних освітніх онлайн-платформах. Основою ефективного дистанційного навчання є самоорганізація учнів, бажання вчитися, не зважаючи ні нащо та в початковій школі, однозначно, підтримка та допомога батьків. Саме так: злагоджено, відповідально і старанно працюють учні, вчителі та батьки 1-4 класів СЗШ І - ІІІст.№3 м.Гайсин.

Вчителі початкової школи: Васильчук О.А., Івангородська Л.М., Кондратюк Г.М., Хріновська Н.І. використовують viber –групи. Щодня, згідно з розкладом учні отримують завдання, рекомендації, необхідні посилання відеоуроки та коментарі, які мають допомогти у виконанні завдань. Якщо вивчається нова тема, то вона супроводжується аудіо або відео поясненням вчителя. Щоб дітям було легше опанувати твір, пропонується переглянути  мультфільм чи прослухати аудіо казку, твір, вірш, познайомитися із темою у підручнику.  Виконані завдання учні самостійно або за допомогою батьків фотографують та відправляють вчителям на перевірку у приватні повідомлення Viber, так отримується зворотній зв’язок у зошитах. Вчителями здійснюється перевірка, оцінка та надаються рекомендації. 

Вчителем 4 класу Івангородською Л.М. дистанційне навчання здійснюється ще й за допомогою персонального блогу, на якому викладається не тільки навчальна інформація, а й надаються гіперпосилання на інші ресурси, що дозволяє розвивати інтерес учнів до пошукової та проектної діяльності із застосуванням інформаційних технологій. Також учні проходять он-лайн тестування на платформах «На урок», «LearningApps», за допомогою Google форм. Щодня учні 4 класу відвідують онлайн-уроки за допомогою програми Google Meet. Під час онлайн-навчання має бути дисципліна така ж, як і під час уроків офлайн, тому четвертокласники разом з вчителями створили власні правила для уроків: підключатися до уроків без запізнення, активно та своєчасно виконувати завдання, вдягатися, як і на навчання офлайн, тощо. Слід зауважити, що батьки  вчасно потурбувалися та добре організували роботу дітей. Діти своєчасно виходять на зв’язок і навчання онлайн проходить успішно.

 Вчителями початкових класів також проводяться індивідуальні бесіди, консультації з батьками в онлайн-режимі, адже від взаємозв’язку та взаєморозуміння батьків на даний момент залежить результат навчання учнів.

 



18.01.2021 | Aдмін

Вернутись назад