новина

Головна » новина   

  

 

День Соборності України



22 січня Україна відзначає День Соборності - свято втілення багатовікової мрії українців про єдність. Це свято має вже більш ніж сторічну історію.

Вперше День соборності України відсвяткували у 1939 році в Хусті. Тоді це місто було столицею Карпатської України - чехословацької автономії. А офіційно святкувати День соборності в Україні почали лише у 1999 році після указу президента Леоніда Кучми. Щорічно в цей день відзначають важливу історичну подію, що відбулася в 1919 році - проголошення Акту злуки Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Також цього дня згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради. Це сталося роком раніше - 22 січня 1918 року. Цим документом проголошувалася повна незалежність УНР.

Учні 9 класу  разом з  класним керівником Данильчик Л.П, приєдналися  до відзначення  Дня соборності України та  в умовах  часу провели  виховну годину в додатку Google Meet. Учні поглибили знання  про історію виникнення свята Соборності України; пригадали ст. 20 Конституції України; ознайомились з цікавими фактами про Україну; виявили патріотичні почуття та повагу до державної атрибутики.



22.01.2021 | Aдмін

Вернутись назад