новина

Головна » новина   

  

 

Навіки разом



Одна Батьківщина, і двох не буває,

Місця, де родилися, завжди святі.

Хто рідну оселю свою забуває,

Той долі не знайде в житті

Обніміться ж ,сестри, мої,

Молю вас, благаю!

І не дайте Чорній Силі

 

Вас роз’єднати!

День Соборності  відзначається в Україні щороку 22 січня, на честь проголошення в цей день у 1919 році Акту возз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Тоді незалежні частини України, що постали на уламках зруйнованих Російської та Австро-Угорської імперій, об'єдналися в єдину соборну і неподільну Українську державу. Український народ, що століттями був розділений між різними країнами, визволився нарешті з неволі і отримав можливість об'єднатися на своїй землі в цілісній Україні.

Метою години спілкування  в 7 класі  «Навіки разом!»  було виховання національної свідомості учнів i людської гiдностi, відродження паросткiв духовностi, формування рис громадянина української держави; поглиблення знань про iсторичний факт злуки українського народу, його значення; пробудження iнтересу до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини.

 Розпочався онлайн – захід  з прослуховування Гімну України

-         Класний керівник Панасюк Н.М. нагадала  історію виникнення даного державного свята.

-         Учні  переглянули документальний фільм про Акт злуки УНР та ЗУНР

Взяли участь в онлайн – флешмобі «Я  пишаюсь вільною, єдиною Соборною незалежною Україною!» -  створили віртуальний живий ланцюг,  що символізує об’єднання України.

 

 

 



22.01.2021 | Aдмін

Вернутись назад