новина

Головна » новина   

  

 

Бібліотечний урок « Голокост – лихо століття»

27 січня весь світ вшановує пам’ять жертв Голокосту. Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами. 



Історію неможливо повернути назад. Але необхідно розповісти про неї всю правду. Історія нашої Батьківщини, на жаль, має й сумні сторінки. Україна – це країна пісні й краси. Україна в роки Голокосту – це країна смерті. Смерті безвинних…
Хроніка Голокосту – це біль і жах українського народу. Трагічне повсякдення 1941-1943 рр. віддзеркалюють архівні документи, спогади очевидців. Голокост – трагедія, злочин проти людства, який тривалий час був закритим. Вивчення документів, спогадів доводить, що територія України стала своєрідним полігоном, де нацистські нелюди опрацьовували методи «остаточного розв’язування єврейського питання».
У рамках заходів з нагоди відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, з метою проведення активної просвітницької роботи та сприяння в запобіганні можливих майбутніх актів геноциду, а так само зневаги до цінності людського життя, на вшанування цієї історичної сторінки у шкільній бібліотеці з учнями 10 класу було проведено бібліотечний урок «Голокост – лихо століття»
Мир і злагода – це головне, що нам потрібно сьогодні. Пам’ятаючи про трагедію минулого, ми з надією дивимося в майбутнє і віримо в нашу державу.


28.01.2021 | Aдмін

Вернутись назад