новина

Головна » новина   

  

 

Збережи себе від туберкульозу



Щорічно 24 березня в усьому світі проводиться День боротьби з туберкульозом. Саме цього дня в 1882-му році в Берліні доктор Роберт Кох оголосив про відкриття цієї страшної хвороби, яка до цих пір загрожує кожному з нас.
   На туберкульоз хворіють не тільки люди, але і тварини. Тому можливе зараження при вживанні некип'яченого молока, непроварені м'яса, яєць, при догляді за хворими домашніми тваринами.Тому туберкульозом можна заразитися де завгодно і необов'язково в результаті прямого контакту з хворим. На туберкульоз хворіють люди різного віку і статі. Паличка Коха не розрізняє соціального статусу, і з однаковою ефективністю заражає бідних і багатих.

З нагоди Дня боротьби з туберкульозом шкільним бібліотекарем Ковальчук А.М. для здобувачів освіти було підготовлену низку матеріалів, які містять інформацію, як  убезпечити себе від небезпеки зараження страшною інфекцією. Боротьба з туберкульозом буде успішною тільки тоді, коли ми всі разом будемо дотримуватися правил боротьби з підступною хворобою і вимагати виконання їх від оточуючих.Туберкульоз не переможений, він серед нас, і в кожну хвилину на Землі від нього страждають люди.
Всесвітній День боротьби з туберкульозом був заснований для того, щоб закликати населення берегти власне здоров'я.


24.03.2021 | Aдмін

Вернутись назад