новина

Головна » новина   

  

 

Робота ГПД в умовах карантину



Процес навчання безперечно є одним з найцікавіших занять. Проте окремим викликом для кожного учасника освітнього процесу став карантин, спричинений COVID-19. Відвідування закладу освіти стало неможливим, тому моє завдання як вихователя ГПД –організувати для вихованців комфортні умови для навчання і виховання, а також відпочинку дистанційно.

Група продовженого дня – це форма навчального процесу, яка включає в себе під керівництвом вихователя, оздоровчу програму, широку, різноманітну роботу з естетичного виховання, організацію активного відпочинку.

Проте через карантин група продовженого дня працює за іншими індивідуальним планом, який охоплює різні напрямки роботи: самоосвіта та перегляд нормативних документів вихователем ГПД, розробка дистанційних завдань учням, онлайн спілкування за допомогою чату у додатку «Viber» та «Google Meet» з учнями, батьками, а також співпраця з командою вчителів початкових класів.

Головне завдання вихователя під час дистанційного навчання –це створення атмосфери взаєморозуміння, взаємодопомоги та можливості самореалізації кожної дитини в складних умовах сьогодення. Дуже важливо у цей час тісно контактувати з батьками та допомагати їм організувати найсприятливіші умови для виконання завдань та відпочинку молодших школярів. Спонукати батьків так побудувати спілкування зі своїми дітьми, щоб воно сприяло формуванню посидючості, наполегливості та організованості в ігровій, трудовій, художньо-продуктивній та навчальній діяльностях. За допомогою двосторонньої співпраці цього вдалось досягти.

Під час дистанційного навчання вихованці групи продовженого дня отримують від вихователя ГПД допомогу  у засвоєнні вивченого навчального матеріалу.

Також з допомогою батьків беруть участь в онлайн руханках.

Вивчаємо географію світу, ознайомлюю учнів із цікавими фактами про країни, водойми, та їх мешканців.

Засвоїли правила здорового харчування, дізнались про важливі заходи із охорони здоров’я, вивчили правила техніки безпеки в побуті та на дворі, здійснили віртуальні подорожі у природу. Окрім важливої інформативної складової, учні групи продовженого дня працювали у віртуальних майстернях із виготовлення різноманітних виробів . Відбувся конкурс малюнка до Дня сміху «Посміхнись». Вихованцям цікаво, охоче всі виконують завдання та дотримуються всіх правил ведення дистанційного навчання та виховання.

 

 

 

 



30.03.2021 | Aдмін

Вернутись назад