новина

Головна » новина   

  

 

День зустрічі птахів



1 квітня кожного року відзначається  Міжнародний день птахів, який вперше почали святкувати у 1906 році. Саме тоді з ініціативи ООН було підписано Міжнародну конвенцію з охорони птахів. В Україні їх налічують майже 770 видів. З них 360 — під загрозою зникнення. Слід зазначити, що День птахів — це не лише річниця Конвенції ООН, але й час повернення пернатих додому.

Весна іде, весна гуде,
Птахи летять і гомонять,
3 вирію знов повернулись вони
Віддані друзі весни.

Що ж роблять птиці навесні,
Коли із вирію вертаються?
Вони в такі блакитні дні
З ланами і людьми вітаються.

У наших предків новий рік починався навесні, з прильотом птахів, коли пробуджувалася й оновлювалася природа, оживала матінка Земля.
Не можна уявити собі ліс, парк або сад тихим, беззвучним, німим. Не може бути поля без птахів, весни без пісні жайворонка, співу синиці, цвірінькання горобців.
Багато різних видів птахів повертається до нас з теплих країв.  Вони дуже спішать  до нас, по дорозі не раз попадають в жорстокі заметілі. Десятки, сотні птахів вибиваються із сил, гинуть  на шляху. Долітають найсильніші. Щоб відновити їхні сили і підтримати крилатих мандрівників, учні нашої школи активно продовжують поповнювати годівнички біля своїх будинків, які розвісили ще взимку.

Відзначаючи День зустрічі птахів, учні  7 класу  під керівництвом вчителя біології Панасюк Н.М., прийняли участь в  усному журналі «Птахи несуть на крилах весну», на якому діти розповідали про птахів, читали вірші, загадки, називали весняні прикмети, впізнавали пернатих за співом та малюнками. Найбільш активні учні підготували окремий розділ усного журналу «Птахи Червоної книги України».  

Також в рамках відзначення Дня зустрічі птахів серед учнів 7 – 11 класів пройшов челендж «Цікавинки про птахів».

   За уявленнями наших предків, пташки — вісники радості, їх завжди цінували і оберігали. Тому Свято зустрічі птахів має велике виховне і екологічне значення. Люди, пам’ятайте! Птахи — невід’ємна частина живої природи, їх потрібно любити і берегти не лише тому, що вони корисні, а й тому, що вони переповнюють наше буденне життя масою позитивних емоцій. Спостерігаючи за ними, ми отримуємо величезну естетичну насолоду. Пернаті — це не лише користь, а й краса. А краса, як відомо, врятує світ.



01.04.2021 | Aдмін

Вернутись назад