новина

Головна » новина   

  

 

Історія дистанційно



Карантин став справжнім викликом для освітньої та інших сфер життя. Що робити? Як робити? Як краще організувати навчальний процес? Працювати дистанційно важко. На уроці вчитель бачить, як сприймають учні матеріал, чи їм цікаво, іде одразу зворотній процес, віддача. Вчитель може одразу переорієнтуватися, зосередити увагу на тому, що учням не зрозуміло, а на дистанції це нереально зробити.  Утім, мусимо працювати в тих реаліях які несе нам світ. Перш за все, варто усвідомити, що для дітей перехід на дистанційну форму навчання теж значний стрес, хоч і здається, що це все "дивні канікули". Уроки мають повністю трансформуватися, бути цікавими й конкурувати з ігровими чи медіа-розвагами на які учні можуть відволікатися на карантині. 
  Вчитель історії Мороз І.В. працює з учнями 5-11 класів. Організувати навчальний процес допомагають різноманітні платформи, зокрема частково у  Google Classroom — у звичний час вона ним не користуюся, jamboard. Систематично проводить онлайн уроки на  платформі Googlе Meet. Багато освітніх ресурсів, таких як "Всеосвіта", "На Урок" та інші, дають можливість розробляти тести й онлайн-опитування — швидко та зручно. У школі  і під час дистанційного навчання разом з учнями користується власним блогом.  
 
  Для швидкої комунікації допомагають месенджери, як от Viber.. Відео на YouTube допомагають візуалізувати матеріали занять. 
 Окрім того, вся потрібна інформація обов'язково з'являється на сайті школи та оновлюється. Ведеться постійний її моніторинг.
  Для неї, як вчителя, час карантину — це теж насичена робота. Окрім дистанційного навчання, це ще й період саморозвитку. Вона проходить цілу низку вебінарів від мережевих платформ,  ресурсів та студій онлайн-освіти "На Урок", "EdEra", "Prometheus" та інших. Також це нагода впорядковувати методичні матеріали, документацію та розробляти нові варіанти й способи вибудовування навчальної діяльності в дистанційній формі. Вчителі точно не нудьгують під час вимушеного карантину. А втім, головне нині, дбати про здоров'я — своє і всіх оточуючих — тому такі тимчасові незручності цілком прийнятні.


02.04.2021 | Aдмін

Вернутись назад