новина

Головна » новина   

  

 

Усвідомлений вибір професії як запорука успіху



«Ціль людського життя — самовираження.
Проявити свою сутність у всій повноті —
ось для чого ми живемо».
Оскар Уайльд
Одним із пріоритетних завдань сучасної системи освіти є організація роботи з учнівською молоддю щодо усвідомленого професійного самовизначення.
Профорієнтаційна робота з учнями – один із головних аспектів виховної роботи, спрямованої на підготовку учнів до свідомого вибору професії, визначення свого місця у суспільстві.
Деякі хлопці та дівчата ще задовго до закінчення школи визначаються з майбутнім фахом, є такі, що вагаються з вибором, а є й такі, що за крок до дорослого життя взагалі не знають, ким хочуть стати, у якій сфері працювати.
Для учнів 11 класу (класний керівник Турчин А. М.) було проведено онлайн-годину спілкування «Усвідомлений вибір професії як запорука успіху», метою якої було ознайомити учнів із різноманітним світом професій, сформувати в учнів реальний погляд на вибір професії з урахуванням їх бажань, можливостей; допомоги учням у визначенні професійних нахилів та здібностей; надати допомогу в професійному виборі.
Одинадцятикласники визначили тип майбутньої професії за методикою Є. Клімова, опрацювали пам'ятку «Як обрати професію». 

З метою профорієнтаційної роботи М. О. Назаренко розповіла учням про Факультет історії, права і публічного управління ВДПУ, особливості вступу та навчання в закладі. 
Учні були активними учасниками, які висловлювати свою точку зору, щодо вибору професії, навчального закладу та ймовірності працевлаштування за обраною професійною діяльністю.
  Тож будемо сподіватися, що отримана інформація знадобиться нашим учням і допоможе їм у виборі свого подальшого професійного шляху!


02.04.2021 | Aдмін

Вернутись назад