новина

Головна » новина   

  

 

День космонавтики



12 квітня в Україні святкують  День працівників ракетно-космічної галузі та Міжнародний день авіації та космонавтики, присвячений першому польоту людини в космос.

12 квітня 1961 року Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний обліт планети Земля. Він стартував з космодрому «Байконур» на кораблі «Восток-1» і пробув  у космосі 108 хвилин. Саме тому 12-е квітня проголошено Міжнародним днем польоту людини в космос.

Україна є однією з 10 найбільш могутніх космічних держав в світі. Варто зазначити, що українські науковці зробили визначний внесок у розвиток космонавтики. Наші вчені були причетні до багатьох найважливіших космічних перемог – від перших польотів у космос до створення й запуску космічного-ракетного комплексу «Енергія-Буран».  Першим космонавтом незалежної України був Леонід Каденюк. Наразі пріоритетним напрямком української космонавтики є міжнародна співпраця, участь у реалізації міжнародних проектів.

Вчителем географії та астрономії, Миронюк Ю.Ю., було проведено з учнями ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 м.Гайсин онлайн-конференції, бесіди та астрономічні вікторини задля вшанування цієї пам’ятної дати. Було переглянуто презентації, відео та фільми з даної тематики.

Учні 9-11 класів виконувати різноманітні малюнки, плакати та онлайн-дослідження. Чим більше вони знайомилися з подіями, які відбувалися в минулому на космічній арені, тим більше їх охоплювала гордість за наших космонавтів.

Всі працівники та учні ЗЗСО І-ІІІ ст.№3 м.Гайсин, щиро вітають всіх працівників ракетно-космічної галузі з професійним святом, бажають їм міцного здоров’я та нових звершень!!!



12.04.2021 | Aдмін

Вернутись назад