новина

Головна » новина   

  

 

Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації і сексуального насильства



18 листопада відзначається Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, який було започатковано у 2015 році. Україна відзначає цей день разом з іншими європейськими країнами, адже ситуація з сексуальним насильством щодо дітей має місце у всіх країнах, регіонах та громадах, це трагічна реальність для всіх наших суспільств. На жаль, це може статися будь-де і будь з ким.

Розвиток нових технологій і мереж підвищив можливості для злочинців щодо вчинення сексуальних злочинів проти дітей. За експертними оцінками, кожні 9 хвилин на веб-сторінці демонструються діти, які зазнали сексуального насильства та приблизно кожна п’ята дитина в Європі є жертвою тієї чи іншої форми сексуального насильства, і в 70-85% випадків кривдником є той, кого дитина знає.

Сексуальна експлуатація та насильство щодо дітей залишається прихованою проблемою і забороненою темою. Дуже часто діти бояться про це говорити, і навіть коли вони про це говорять, справи часто не доводяться до логічного завершення.

Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство щодо дітей- це серйозне порушення прав дітей, що завдає довготривалих та часто згубних наслідків на все їхнє життя.

Повідомлення для підлітків

1. Поговори зі своїми батьками або іншими відповідальними дорослими про те, що ти можеш зробити для того, щоб не піддаватися насильству.

2. Наскільки це можливо, намагайся не бувати в місцях, де ти можеш піддатися насильству.

3. Якщо ти опинився (опинилася) у середовищі, в якому ти відчуваєш небезпеку, піди з цього місця якнайшвидше.

4. Якщо хтось намагається схилити тебе до сексуального контакту, чітко дай зрозумітисвоїми словами та діями, що ти цього не хочеш. У разі потреби поклич на допомогу.

5. Розбіжності та суперечки можуть траплятися час від часу. Якщо вони трапляються, намагайся  зберігати  спокій  і  вирішувати  їх  ненасильницькими  методами.  Докладай усіх зусиль для того, щоб не провокувати насильства та не відповідати на провокацію насильством.

6. Якщо до тебе було застосовано фізичне чи сексуальне насильство або тебе змусили зробити щось, чого ти не хотів (не хотіла), негайно повідом про це своїх друзів, батьків або інших відповідних служб. Вони можуть надати тобі необхідний допомогу і підтримку, запобігти повторним актам насильства та притягнути зловмисників до відповідальності.

 



18.11.2021 | Aдмін

Вернутись назад