новина

Головна » новина   

  

 

Адаптація учнів 5 класу



Сьогодні відбувся психолого-педагогічний консиліум з питань адаптації учнів 5 класу. Учасниками консиліуму стали адміністрація школи, вчитель початкових класів, класний керівник 5-го класу, педагоги, які викладають у 5-му класі, психолог закладу освіти.

Метою зустрічі вчителів було об`єднання зусиль усіх суб`єктів освітнього процесу щодо успішного навчання та адаптації учнів 5-го класу.

Актуальність проблеми адаптації, основні завдання цього періоду та форми подолання дезадаптації у своєму виступі висвітлила директор ЗЗСО І.К. Шеремета. Вона повідомила вчителям основні висновки щодо проходження адаптаційного періоду учнів 5-го класу за результатами спостережень, зроблених під час проведення уроків, спостереження на перервах.

Про аспекти психологічних особливостей переходу дітей із початкової школи в середню доповідала психолог закладу Данильчик Л.П. Класний керівник 5 класу Мила Д.Ю. докладно ознайомила присутніх зі своїм класом, а саме: віковий склад здобувачів освіти, соціальний склад сімей класу, дані про відвідування позашкільних закладів, фізичне та психологічне здоров’я  та результати адаптаційного періоду.
Вчителі-предметники, які брали участь у консиліумі проаналізували успішність учнів. Із виступів вчителів було видно, що всі вони зацікавлені створенням комфортних умов для адаптації своїх вихованців, добре обізнані з ситуаціями, які існують в класному колективі.
Учасники консиліуму визначили проблеми, пов’язані з успішною адаптацією учнів, та презентували шляхи їх вирішення.

Робота педагогів проходила в атмосфері співпраці, дружнього колегіального спілкування. На консиліумі відбувся обмін досвідом та вироблені спільні рекомендації, які дозволять п`ятикласникам пережити складний процес адаптації, пов`язаний з новими умовами навчання, вимогами вчителів, навчальним навантаженням, і головне, сприятиме збереженню здоров`я та емоційного благополуччя здобувачів освіти.



06.12.2021 | Aдмін

Вернутись назад