новина

Головна » новина   

  

 

Квест-гра «Рідна мова-скарб невмирущий»



Ти, рідна мово, чиста, як роса,

Цілюща й невичерпна, як криниця.

Святиня наша, гордість і краса,

Ти — розуму народного скарбниця!

21 лютого  ми святкуємо  Міжнародний день рідної мови. В рамках декади  суспільно-гуманітарного циклу та з нагоди відзначення цього дня із здобувачами освіти 7 класу (вчитель  Ковальчук А.М.) було проведено квест-гру  «Рідна мова-скарб невмирущий».

   Мета квесту: поглибити знання з орфографії, фразеології та орфоепії;  формувати комунікативну компетентність школярів; розвивати пізнавальний інтерес, сприяти розвиткові критичного мислення; підвищувати мотивацію  до самостійного навчання; формувати вміння працювати в команді, знаходити компроміс у спілкуванні з товаришами; виховувати культуру спілкування, почуття патріотизму та плекати любов і повагу до рідної мови, прагнення вивчати її, досліджувати і збагачувати.

 Клас був поділений на дві команди: «Ми люимо рідну мову» та «Рідна мова-берегиня слова». Кожна команда чітко представила свій девіз та назву. Учасникам змагань довелося  подолати нелегкі й насичені зупинки,  які охоплювали завдання різної складності.

 Гра складалася з 7 зупинок:

1-й маршрут «Скарбничка юного ерудита»;

2-й маршрут «Мовознавчий словограй»;

3-й маршрут «нароо скаже, як завяже»;

4-й маршрут «Без скормовок ніяк»;

5-й маршрут «У світі пера»

6-й маршрут «Загадкова торбинка»;

7-й маршрут  «Фразеологізми – багатство українців».

Під час проведення квесту учні у захопливій і нетрадиційній формі  демонстрували  набуті знання з орфоепії, орфографії, фразеології, а також з культури мовлення.

Перемогу здобула команда «Рідна мова-берегня слова», які набрали 35 балів. Учні 7 класу були задоволені своїми результатами та проведеним мовознавчим змаганням.

 

 

 



22.02.2022 | Aдмін

Вернутись назад