новина

Головна » новина   

  

 

Місячник педагогічної майстерності



   Сьогодні в рамках місячника педагогічної майстерності «Мій кращий урок» вчителем зарубіжної літератури Ковальчук А.М. спільно з учнями 6 класу було проведено відкритий урок за темою «В. Короленко «Сліпий музикант». Шлях до щастя головного героя Петра Попельського». Урок пройшов по-сучасному, нетрадиційно, у формі телепередачі «Стосується кожного».

     На уроці застосовано різноманітні цікаві форми та методи роботи. Учитель використала мультимедійну презентацію, в якій було запропоновоно доступний   матеріал до уроку, фрагменти фільму «Сліпий музикант». Учні з великим азартом  виконували такі сучасні завдання: «ПоскануйQR - коди»,  асоціативна квітка, проблемні питання, «Склади ланцюжок подій за ілюстрацією», «У лабіринті запитань», хвилинка уяви, крісло відвертості «Хто я?», інсценізація «Перша зустріч Петра та Евеліни», хмара слів, кроссенс, лист від головного героя, 6 капелюхів Едварда де Боно. Під час уроку здобувачі освіти  відповідали на поставлені запитання, ділилися своїми роздумами з приводу проблем, які порушує у своїй повісті Володимир Короленко «Що таке щастя? Як досягнути щастя у житті?», захоплювалися силою волі, стійкістю, мужністю головного героя, актуалізували свої знання, аргументували думки, ділились враженням від засвоєної інформації.

    Учні розмірковували над словами В.Г. Короленка: «Людина створена для щастя, як птах для польоту».Кожен  зміг зрозуміти, що у житті щасливий  той, хто знаходить у собі сили боротися з усіма перешкодами на своєму шляху.



22.02.2022 | Aдмін

Вернутись назад