новина

Головна » новина   

  

 

З досвіду роботи вчителя Кондратюк Г.М в умовах дистанційного навчання



    Дистанційне навчання  сьогодні – один із перспективних напрямів інформатизації навчального процесу, ефективний спосіб отримати нові знання.

     Кондратюк Г.М.  було створено групу класу у  Viber для спілкування  між учасниками освітнього процесу. Під час проведення онлайн-занять залучалися учні до активної роботи, висловлювання своїх ідей та пропозицій.

     Онлайн-навчання проводилося з  використанням  різноманітних освітніх платформ для перевірки знань учнів:  «На урок»,  «Всеосвіта». Завдяки цим ресурсам здобувачі освіти виконували  різні  завдання .  Перевага надавалася проблемним, пошуковим , творчим методам роботи. В умовах війни бесіда або діалог кращі за інструкції чи розповіді, а творче завдання – за вправу.   Методи роботи з учнями добиралися відповідно до навчальних предметів, віку та їх інтересів.                                                  

      Онлайн-уроки проводилися  у синхронному та асинхронному режимах. Для проведення онлайн-уроків використовувалася платформа Google Meet. Ці онлайн-уроки дали можливість краще зрозуміти зміст навчального матеріалу, віддалено почути пояснення вчителя в умовах війни.

   Онлайн-заняття – це можливість ділитися своїми знаннями, віддавати енергію і приймати її від дітей.   Кожного дня проводилося «Ранкове коло».Ця вправа згуртовує дітей та спрямовує на подальшу пізнавальну діяльність.  Під час «Ранкового кола»   всі учасники уроку вітаються  методом естафети, коли у чат підключається якась дитина, попередня вітається з нею та бажає їй гарного дня. Важливим компонентом ранкового кола є щоденні новини. Для цього використовується  презентація з картинкою казкового героя, який ставить дітям запитання на тему уроку.

        Для розвитку критичного та логічного мислення використовується весела гра «Спіймайко», логічні задачі, тренажер з цеглинками, веселе читання (дешифрування), вікторини.В онлайн-навчанні приділяється велика увага в проведені рухових вправ. Оцінювання - використовуються спеціальні сигнали:  «Палець вгору» (завдання виконане на  відмінно), «Палець в сторону» (чудовий результат) .

   Дистанційне навчання – це навчання, де дитина проходить шлях від сприйняття інформації до її розуміння, запам’ятовування,  відтворення, використання на різних рівнях  і до створення чогось нового.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



06.05.2022 | Aдмін

Вернутись назад