новина

Головна » новина   

  

 

Система роботи вчителя Ковальчук А.М. під час дистанційного навчання



    Дистанційне навчання – виклик для системи освіти в умовах сьогодення. Воно вимагає нових знань та вмінь, швидкого реагування, обрання дієвих онлайн-інструментів. .

   Головним завданням дистанційного навчання для  вчителя  є розвиток творчих та інтелектуальних здібностей дитини за допомогою відкритого й вільного використання всіх освітніх ресурсів і програм, включно з наявними в Інтернеті.

Вчитель української мови, літератури та зарубіжної літератури Ковальчук Анна Миколаївна  під час онлайн-навчання  використовує  різноманітні освітні ресурси: «Wordwall», «Google Classroom», дошка Jamboard, «На урок»,  «Всеосвіта», «Learningapps» , YouTube, «Мій клас», «Classtime».   Завдяки цим ресурсам діти можуть виконувати будь-які завдання  різної складності в інтерактивній формі та у вигляді ігор, що допомагає мотивувати здобувачів освіти  до навчання. Коли учні працюють в асинхронному режимі, то вчитель для них підбирає згідно навчальної теми готові та цікаві відеоуроки від Всеукраїнської школи онлайн. Покликання відеороликів, уроків, аудіокниг, фільмів, презентацій, онлайн-тестів, дидактичних матеріалів  педагог  розміщує  на шкільному сайті в розділі «Дистанційне навчання, розклад занять» та  на персональному  блозі. Тому учні можуть швидко та доступно переглядати будь-яку тему уроку та вчасно опрацьовувати навчальний матеріал.  Зв’язок  з учнями та батьками  постійно підтримується  за допомогою мобільного зв’язку, у групі  Viber  та соціальних мережах. 

              Педагог   проводить онлайн-уроки із здобувачами освіти  за допомогою доступної та зручної платформи Google Meet. З метою перевірки знань в учнів  використовує творчі  та пошукові завдання, які допомагають їм висловлювати  власну думку щодо вчинків літературних героїв та певних подій у художньому творі. Постійно  діти складають схеми, порівняльні таблиці, сенкани, заповнюють  коло Вена, виписують  тези, вирішують тестові завдання, інтерактивні вправи, вікторини та ігри, працюють з індивідуальними картками, навчальними презентаціями, відеоматеріалами.    Усі  виконані роботи надсилають вчителю на  Viber або електронну скриньку. Підбірка таких форм роботи  та онлайн-ресурсів під час дистанційного навчання  допомагає розвивати в учнів  критичне  мислення та творчу уяву, спостережливість та логічну пам'ять.

     Мотивувати учнів  до навчання це  основне завдання вчителя в умовах сьогодення. Усі діти обдаровані і талановиті, тому покликання педагогарозгледіти в них талант, розвивати і плекати індивідуальність, самобутність, творчу особистість, яка прагне бути інноватором та розбудовувати свою країну.



11.05.2022 | Aдмін

Вернутись назад