новина

Головна » новина   

  

 

З досвіду роботи вчителя Ковальської М.А. в умовах дистанційного навчання



    Умови сьогодення вимагають від вчителя постійного підвищення кваліфікації, наполегливої праці, креативності та легкої адаптації до нових умов. 
    Очна форма навчання забезпечує цікавий освітній процес, що включає потреби учнів в активному спілкуванні, роботі у групах  та окремо у колективі, активних іграх на уроках та перервах в приміщенні школи. Тим самим дає очікуваний результат у навчанні  та забезпечує виконання освітньої програми.
   На жаль, сьогодення внесло свої корективи і ми змушені шукати нові форми та методи роботи. Враховуючи складні умови в освітньому середовищі та в країні в цілому, щоб одержати позитивні результати, виключити прогалини у навчанні, враховуючи  ситуацію в нашій країні для вивчення англійської мови  застосовую змішане та дистанційне навчання.
    Під час проведення уроків враховую вікові категорії, відповідно корегую час проведення дистанційних уроків, згідно вимог МОЗ та МОН, застосовую різні методи щодо навчання та виховання успішної, креативної та конкурентоспроможної особистості. В процесі навчання мотивую до вивчення предмету, вчу як не розгубитися в потужному інформаційному просторі, вміти вибирати головне та другорядне з вивчених тем, розвиваючи відповідні вміння та навички з предмету, передбачені навчальною програмою.Дистанційне навчання впроваджую під час змішаного навчання. Для цього використовую декілька освітніх платформ: Google Meet, Viber . На онлайн - уроках використовую відео уроки з YouTube, інтерактивні презентації, вправи, електронні підручники та інформаційні ресурси.
    Під час дистанційного навчання використовую інтерактивні презентації для того, щоб доступно викласти новий матеріал та практичні завдання для його засвоєння. Презентації містять інтерактивні вправи, ігри (Spinner Game, Memory Game, Spelling Game, Matching Game etc), вікторини та різноманітні завдання. 
    Крім цього, використовую та створюю власні live worksheets. Це інтерактивні аркуші із завданнями, які дають змогу учневі перевірити свої знання та оцінити правильність відповідей. Деякі завдання допомагають удосконалити навички слухання, оскільки містять аудіо матеріали.
Також під час дистанційного навчання використовую ігрові платформи для  онлайн - ігор такі як Quizlet .  Учні можуть грати у командах, отримувати бали за кожну правильну відповідь, виконуючи безліч цікавих завдань.
    Платформа Quizlet дає змогу створити різноманітні flashcards та вправи для засвоєння нових слів (writing, spelling, matching etc). Її зручно використовувати для онлайн занять, оскільки учні зможуть почути та візуально запам’ятати  нові слова та практикувати їх використання. 
Також спробували із  здобувачами освіти  створювати комікси за допомогою програми storyboardthat.
Щоб досягти позитивних результатів у навчанні важливо забезпечити ефективну взаємодію учнів, батьків та вчителів, враховуючи освітні потреби  кожного в  складних для нас умовах. 
Модель змішаного та дистанційного навчання забезпечує нові форми роботи, змінює атмосферу та уроці та його перебіг, вносить певну «родзинку», що допомагає покращити віддачу учнів, досягти певних результатів у процесі вивчення англійської мови та забезпечує виконання освітньої програми.
 
 
 
 


13.05.2022 | Aдмін

Вернутись назад