новина

Головна » новина   

  

 

Вишиванка – це наш генетичний код



Калина червоніє на столі,
А біля неї – жовті колосочки,
Мов пустотливі братики малі,
Це все – моя земля, моя Вкраїна,
Це рук моєї матері тепло,
І цей рушник, яким і дочку й сина
Благословляє мати на добро.

 

 

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому.
Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

Цього року 19 травня  в Україні відзначається День вишиванки. Зі здобувачами освіти 5 класу класний керівник Мила Д.Ю. провела годину спілкування «Вишиванка – це наш генетичний код». Діти ознайомилися із історією виникнення вишиванки, символікою, орнаментами та особливостями вишивки у різних регіонах України, про сучасні тренди моди. Також було проведено обговорення про важливість збереження на шанування нашої культурної спадщини. Разом з учнями та їх батьками було створено фото колаж «Вишиванка – це наш генетичний код». Проведення такої творчо справи продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

День вишиванки - поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане  сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу.

 



19.05.2022 | Aдмін

Вернутись назад