новина

Головна » новина   

  

 

Заходи до Дня пам’яті та примирення



8 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення, перемогу над нацизмом у Другій світовій війні. 

    Символом пам’яті про жертви Другої світової війни в світі, а з 2014 року в Україні є червоний мак. Це емблема скорботного свята, пам’ять про тих, хто загинув під час Другої світової війни.

    В Україні здавна кажуть: маки цвітуть там, де була пролита козацька кров. Тому червоний мак не лише європейський, але й український символ скорботи про героїв, загиблих у кровопролитних світових війнах. Червоний мак із давніх-давен є могутнім талісманом українського роду, адже означає красу, молодість та їхню скороминущість.

    На знак пам’яті про мільйони жертв Другої світової війни та започаткованої традиції святкування Дня пам’яті і примирення у закладі освіти  було проведено низку пізнавальних заходів.

Класні керівники із здобувачами освіти  провели  уроки звитяги:  «Пам’ять вічно жива», «Не згасити пам’яті вогонь»,  «Ще довго в пам’яті болітиме війна», «Пам’ять війни – це пам’ять серця».Учні   10 класу взяли участь в    покладанні квітів до Меморіалу воїнам-землякам, які загинули в часи Другої світової війни.Яскравим завершенням свята став флешмоб «Маки пам’яті», до якого були залучені всі здобувачі освіти закладу.

Вдячні нащадки шанують великий подвиг, мужність, патріотизм, незламну волю, самопожертву та гуманізм покоління, яке вистояло у смертельній боротьбі з нацизмом у період з 1939-го по 1945 роки.

      Україна сьогодні переживає нелегкі часи. Йде війна. Наша країна знову знаходиться на передовій, а її землю окроплює кров мужніх захисників та захисниць. І вже онуки та правнуки переможців Другої світової війни відстоюють волю й незалежність нашої України і знову боронять всю Європу від нацизму.

      Україна знову переможе, збереже свою неподільність і суверенітет, оговтається від трагічних подій, і стане сильною, заможною, демократичною та процвітаючою країною, де кожна людина знайде своє щастя.

   

 

   

 

    



08.05.2023 | Aдмін

Вернутись назад