новина

Головна » новина   

  

 

Вишиванка – це наш генетичний код



Калина червоніє на столі,
А біля неї – жовті колосочки,
Мов пустотливі братики малі,
Це все – моя земля, моя Вкраїна,
Це рук моєї матері тепло,
І цей рушник, яким і дочку й сина
Благословляє мати на добро.

 

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому.
Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

Цього року 18 травня  в Україні відзначається День вишиванки. Здобувачі освіти взяли активну участь у флешмобі "Прийди у вишиванці". Класні керівники  провели ряд заходів за темою «Вишиванка – це наш генетичний код». Діти ознайомилися із історією виникнення вишиванки, символікою, орнаментами та особливостями вишивки у різних регіонах України, про сучасні тренди моди. 

Сьогодні вишиванка є не лише генетичним кодом українців, а й своєрідною зброєю та символом нескореності українського народу.Це свято нагадує нам, що тільки у єдності та злагоді можна подолати усі труднощі та негаразди.Ми віримо в те, що перемога за нами, прийде мир та спокій на нашу славну Україну.Щиро вдячні ЗСУ за хоробрість та героїзм, відважність та незламність.Честь і слава захисникам України!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



18.05.2023 | Aдмін

Вернутись назад