новина

Головна » новина   

  

 

День української писемності та мови



Сьогодні у закладі освіти  відзначали День української писемності та мови. Креативні заходи та цікаві конкурси пройшли під гаслом «Єднаймося! Рідною мовою пишаймося!». Метою всіх проведених заходів було: донести до учнів красу і багатство української мови; формувати відчуття краси рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

   Із здобувачами освіти 10  класу було проведено квест-гру  «Рідна мова-скарб безцінний». Учасникам змагань довелося  подолати нелегкі й насичені зупинки,  які охоплювали завдання різної складності.Під час проведення квесту учні в захопливій і нетрадиційній формі  демонстрували  набуті знання з орфоепії, орфографії, фразеології, а також з культури мовлення.

   Здобувачі освіти 6 класу взяли активну участь в проєкті «Рідна мова бринить повсякчас».

     Мова – це і найголовніший засіб людського спілкування, і показник інтелектуального розвитку особистості, це й  безцінна й невичерпна скарбниця культурного надбання нашого народу. Зрештою, з мови починається сама держава: у мові – її сила, могутність і сутність існування. Спільними зусиллями ми повинні розкрити красу й неперевершеність української мови, дати можливість їй пройняти серця інших людей. Любімо свою рідну мову, оскільки з нею – наше майбутнє і майбутнє нашої України!

 

 

 

 

 

 

 

 



27.10.2023 | Aдмін

Вернутись назад