новина

Головна » новина   

  

 

Екскурсія до дендрологічного парку «Софіївка»



  Під час канікул в останні дні жовтня, коли багряне листя зачаровує всіх своєю красою, здобувачі освіти 9 класу  на чолі із класним керівником Ковальчук Анною Миколаївною вирушили на екскурсію до чудового старовинного українського міста - Умань. На учнів чекала  захоплююча мандрівка, в ході  якої мали змогу  ознайомитись  з одним із семи чудес України – дендрологічним парком «Софіївка» та насолодитися чудовими краєвидами міста.

   Софіївський парк  національний скарб України, шедевр паркового мистецтва, один із найстародавніших та найкрасивіших парків Європи. Парк «Софіївка» був заснований у 1796 році власником міста Умані, магнатом Станіславом Потоцьким та названий на честь його дружини Софії, красуні-гречанки.

   Софіївка славиться навіть за межами країни своїми алеями, гротами, скарбничкою рідкісних дерев та інших рослин, чудовими скульптурами, озерцями, джерелами  та водоспадами. Кожний куточок парку овіяний міфами і легендами стародавньої Греції та Риму, пов'язаний з переказами та романтичними історіями про сімейне життя Потоцьких. З якого боку не зайдеш до парку, він скрізь прекрасний!

     Під час екскурсії діти зустрічали  безліч фонтанів, озер, грот, скель, алей та альтанок . А головною особливістю парку є античні скульптури. Учні були  вражені неймовірною красою та неповторністю Софіївки.     

Також дев’ятикласники побували у популярному  розважально-спортивному комплексі  «АМАРАНТ», де змогли смачно пообідати та весело пограти  гру в боулінг.

Наприкінці екскурсії учні відвідали  центральну площу міста та  набережну Осташівського ставу.Набережна міста  нині є  мальовничим місцем. Сюди приходять, щоб прогулятися, відпочити або зробити фото на тлі цікавих нових фотозон. На набережній облаштовані: фотозона "Я люблю Умань", сучасні арт-об'єкти "Струмок" та "Корабель", прогулянкова зона із  зеленими насадженнями, комплекс фонтанів "Перлина кохання".

Під  час цієї насиченої екскурсії  учні   отримали море яскравих  емоцій та позитивних вражень, кожен зміг гарно відпочити та насолодитися прекрасними моментами життя.



30.10.2023 | Aдмін

Вернутись назад