новина

Головна » новина   

  

 

Вікторина шевченкознавців «Тарас Шевченко – України син»



       Традиційно на початку березня Україна вшановує пам'ять Великого Кобзаря
    Сьогодні відбулися заходи з нагоди відзначення  дня народження Тараса Григоровича Шевченка – величної особистості в історії України, знаменного митця, художника і поета. Будь-який рядок із «Кобзаря» – це настанова від великого мислителя, це повчання від батька нації, це біль та крик душі справжнього українця з чистою та щирою душею.

        Вчителем української мови та літератури   Ковальчук Анною Миколаївною  було проведено   вікторину шевченкознавців з учнями 5-6 класів  «Тарас Шевченко-син України».

    Метою заходу  було: розширити знання учнів про життя і творчість Т.Г. Шевченка; сприяти вихованню національної самосвідомості; формувати уміння працювати в команді; розвивати здатність до взаємодії; формувати громадянську і загальнокультурну компетентності; розвивати творчі здібності дітей; виховувати любов до національної культури, прагнення бути справжніми українцями; виховувати почуття гордості за Україну, за її національного генія – Тараса Григоровича Шевченка. 

Здобувачі освіти 10 класу взяли активну участь у виготовленні газет та буклетів «Тарас Шевченко - постать крізь століття».

       Ім’я великого Кобзаря ми часто згадуємо і будемо згадувати, бо він подарував нам безцінний скарб. Цей скарб – його чудові твори, в яких струменить любов до Батьківщини та турбота про її майбутнє.



06.03.2024 | Aдмін

Вернутись назад