новина

Головна » новина   

  

 

Виховний захід "У поколіннях я озвуся"



Ми не забули тебе, Тарасе,

Черпаємо правду в твоєму слові.

І збережемо ми для внуків наших

Вкраїнську пісню, вкраїнську мову.

     В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка. Скільки років минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.

          Тарас Шевченко- геній, мислитель, пророк. Це ім'я стало символом нашого народу.  Його твори – це голос епохи, в них  Шевченко оспівував героїчне минуле нашого народу, передавав палку любов до рідної землі, до неньки-України. Він був одним із народних пророків, титаном духу, першим, хто закликав:

...вставайте,

Кайдани порвіте

І вражою злою кров 'ю

Волю окропіте.

Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу. Увібравши в себе душу народу, він підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. Тарас Шевченко звеличив Україну, звеличив весь український народ. Сьогодні, в буремний, неспокійний вік нам, можливо, як ніколи, потрібні сила духу Шев­ченка, його незламна віра в те, що «буде правда між людьми», потрібне його віще слово.

Слухайте, слухайте голос,

Голос безсмертний Тараса.

Він наша гордість і слава,

Рідного слова окраса.

     З нагоди відзначення  210-ї річниці  від дня народження поета, письменника, художника, громадського і політичного діяча Тараса Григоровича Шевченка здобувачі освіти 9 класу на чолі з класним керівником Ковальчук Анною Миколаївною гостинно запросили усю шкільну родину на відкритий виховний захід «У поколіннях я озвуся».

   Присутні  мали змогу познайомитись із життям і творчістю пророка України.  Творча спадщина великого сина України, його життя – явище невичерпне, незбагненне і вічне. Ніжно і проникливо, щиро і захопливо лунали невмирущі рядки Шевченкових творів. Неповторні інсценізації дев’ятикласників  розкривали перед учнями світлі та гіркі поетові враження, краєвиди рідної землі, глибокі почуття закоханих. Магія Шевченкового слова полонила присутніх, бо часові непідвладне те, що зберігає народна пам’ять. Усі глядачі  побачили  красу і чарівність Шевченкового слова, занурились у  спадщину, яку залишив  нам поет.Діти та педагоги залишились із неймовірними  враженнями та отримали море позитивних емоцій   від проведеного  виховного заходу.

 

 

 

 



09.03.2024 | Aдмін

Вернутись назад