новина

Головна » новина   

  

 

Безпека заради життя



    Здобувачі освіти 6 класу (класний керівник Копняк Світлана Володимирівна) відвідали пожежно-рятувальну частину ГУ ДСНС України м. Гайсин.
    Захід розпочався з повчальної лекції для  учнів в новітньому класі безпеки.  Рятувальники розповіли присутнім, як потрібно поводитись у разі виникнення пожежі  або при інших надзвичайних обставинах. Нагадали учням, які існують засоби пожежогасіння та показали на практиці, як користуватися вогнегасниками. Наголосили, що основне при виникненні небезпечної ситуації – не допускати паніки. Рятувальники розповідали, як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей.     Окремо зупинились під час заходу і  на темі вибухонебезпечних предметів. Рятувальники навчили учасників заходу першочерговим діям при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів, які служби слід викликати в такій ситуації.
   Найбільше учням запам’яталися відвідини гаража з технікою. Діти фотографувались поруч з технікою та мали змогу роздивитись костюми, в яких працюють рятувальники та приладдя, яким рятують життя ці відважні люди.
    Рятувальники розповідали учням про те, як працює та чи інша техніка та відповідали на питання, які задавали діти. 
    Ця екскурсія дала можливість познайомити учнів з професією героя-рятувальника, її важливістю та навчити дітей безпеці життєдіяльності. Дякуємо співробітникам пожежної частини за захоплюючу та пізнавальну екскурсію!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


07.05.2024 | Aдмін

Вернутись назад