новина

Головна » новина   

  

 

Місячник дорожнього руху



З метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму і збереження життя та здоров’я дітей з 02.09.24 по 30.09.24 року  в ЗССО І – ІІІ ст. №3 м.Гайсин  пройшов місячник безпеки дорожнього руху.

Дотримання правил дорожнього руху - один з головних компонентів збереження життя і здоров'я дітей. В рамках місячника «Увага! Діти на дорозі!» в школі було організовано і проведено ряд заходів, спрямованих на вивчення правил дотримання безпеки життєдіяльності під час дороги з дому до школи і навпаки. Особлива увага була звернена на спілкування з дітьми молодших класів, оскільки саме у цьому віці у дітей формуються не лише основи безпечної поведінки на дорозі і вулицях, а й правосвідомості загалом.

В рамках місячника серед учнів 1 – 4 класів було проведено бесіди: «Безпека на вулиці», «Правила дорожнього руху», «Всім людям треба знати, як по вулиці крокувати», «Мій друг – швидкий велосипед»;  дидактичні ігри: «Ми – пішоходи», «Постав дорожній знак», «Дорожні знаки»; рухливі ігри: «Пішоходи», «Червоний, жовтий, зелений», естафета «Веселий світлофор», сюжетно-рольова гра «Регулювальник». Також молодшими школярами було переглянуто відео, в ході яких обговорювались небезпечні ситуації на дорозі; конструювання транспорту з цеглинок лего та виготовлено аплікацію «Світлофор».

З учнями 5 класу було проведено практичне заняття «Моя поведінка на дорозі».  Здобувачі освіти 6 класу  повторили правила безпечної поведінки на дорозі, взявши участь у вікторині. Також деякі учні мали випереджувальне завдання - підготувати інформацію про правила, яких потрібно дотримуватися, коли ти є учасником дорожнього руху. Учні 7 класу взяли участь у грі-квесті: «Правила дорожнього руху». В ході гри діти виконували завдання по 5 станціях: «знавець знаків», «перша допомога», «автошкола», «я- пішохід», «автознавець».

Місячник закінчується, але робота з вивчення правил дорожнього руху продовжується, адже безпека життєдіяльності є однією з головних умов існування людини.



27.09.2024 | Aдмін

Вернутись назад