новина

Головна » новина   

  

 

Лінгвістичний квест “Подорож країною Мовознавства”

Ти, рідна мово, чиста, як роса,
Цілюща й невичерпна, як криниця.
Святиня наша, гордість і краса,
Ти — розуму народного скарбниця!


В рамках декади суспільно-гуманітарного циклу та з нагоди святкування Дня української писемності та мови  з учнями 5 класу був проведений лінгвістичний квест  «Подорож країною Мовознавства».
   Мета квесту: поглибити знання з орфографії, фразеології та орфоепії;  формувати комунікативну компетентність школярів; розвивати пізнавальний інтерес, сприяти розвиткові критичного мислення; підвищувати мотивацію  до самостійного навчання; формувати вміння працювати в команді, знаходити компроміс у    спілкуванні з товаришами; виховувати культуру спілкування, почуття патріотизму та плекати любов і повагу до рідної мови, прагнення вивчати її, досліджувати і збагачувати.
 Клас був поділений на дві команди: « Літературознавці» та «Мовознавці». Кожна команда чітко представила свій девіз та назву. Учасникам змагань   довелося  подолати нелегкі й насичені
маршрути,  які охоплювали завдання різної складності.
 Гра складалася з 7 маршрутів:
1-й маршрут «Чарівна скринька»;
2-й маршрут «Алфавітний калейдоскоп»;
3-й маршрут «Мовні цікавинки»;
4-й маршрут «Розсипанка»;
5-й маршрут «Латка на фразеологізм»
6-й маршрут «Ребуси»;
7-й маршрут  «Поетична хвилинка».
Під час проведення квесту    учні у захопливій і нетрадиційній формі  демонстрували  набуті знання з орфоепії, орфографії, фразеології, а також з культури мовлення.
Перемогу здобула команда « Мовознавці», які набрали 35 балів.   Учні 5 класу були задоволені своїми результатами та проведеним лінгвістичним змаганням.


08.11.2019 | Aдмін

Вернутись назад