новина

Головна » новина   

  

 

Учитель року



 У школі продовжує тривати конкурс «Учитель року». У номінації «Українська мова і література» вчитель Ковальчук Анна Миколаївна провела відкритий урок  з української мови у 7 класі за темою «Дієслово: загальне значення, морфологічні ознаки, синтаксична роль»». 
       Основними цілями уроку були: поглибити знання учнів про дієслово як частину мови; сформувати вміння школярів відрізняти дієслово від інших частин мови; правильно визначати морфологічні ознаки, синтаксичну роль; уміти знаходити дієслова в тексті, розвивати пам’ять, увагу, логічне мислення, культуру усного та писемного мовлення, розвивати творчі вміння використовувати дієслова у власних висловлюваннях; виховувати у дітей любов до рідної мови, бажання вчитися, прищеплювати високі моральні якості.
    Вчителька провела нетрадиційний урок – у формі детективу. Семикласники сьогодні потрапили   до детективного  агентства «З’ясуємо все». Кожен зміг побувати в ролі детектива та  пройти тест на професійну готовність, щоб отримати посвідчення та розпочати розслідувати певну справу. Протягом уроку на електронну скриньку агентства надходили різні листи з цінною інформацією. Учні пограли в гру «Дешифрувальник», заповнювали особову справу, яку було заведено на дієслово, виконували  біля дошки творчі  завдання, досліджували фразеологізми, які містили дієслова, працювали в парах над хмарою слів, добираючи антоніми до дієслів.
 Атмосфера уроку була позитивною, а учні залишились задоволені та отримали багато нової інформації про дієслово. Детективне агентство «З’ясуємо все» швидко впоралось зі своєю роботою  та досягло поставлених цілей.


29.09.2020 | Aдмін

Вернутись назад