новина

Головна » новина   

  

 

Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу



Відзначення Всеукраїнського тижня з протидії булінгу

з 27 вересня по1 жовтня 2021 р.

 Булінг (цькування) – тривожна тенденція, особливо для сучасного дитячого середовища. Попередити булінг можна тільки у разі спільної роботи педагогів, батьків і всіх дорослих, які причетні до виховання дітей.

Найпоширенішими формами взаємодії у дітей є соціальні мережі, онлайн ігри та месенджери. Найпопулярнішими соціальними мережами серед дітей в Україні є YouTube, Instagram, TikTok та Snapchat, а також месенджери Viber та Telegram. Деякі із них є мало поширеними серед дорослих, тож вони часто не здогадуються про основні ризики, які там є. Майже у всіх з цих мережах та месенджерах можна зареєструватись, тільки якщо дитині вже виповнилось 13 років, доступ до Telegram дозволений з 16 років. В іншому випадку мережа може без попередження видалити профіль користувача, який не досяг відповідного віку. Матеріали, що публікуються в соціальних мережах, можуть бути не призначеними для молодших дітей, навіть за умови встановлення батьківського контролю. Окрім соціальних мереж, також є інші ризиковані форми користування Інтернетом серед дітей. Згідно з дослідженням британського управління зв’язку OFCOM, діти по всьому світу проводять все більше часу, граючи в онлайн-ігри. Навіть Netflix вважає основним конкурентом не інші сайти з серіалами, а онлайн-ігри. У мережевих онлайн-іграх є можливість спілкуватись з іншими гравцями як у віртуальному світі, так і через приватні повідомлення у кабінетах. В них легко приховати свою реальну особу за вигаданим ім’ям та чужими фото.

В рамках  відзначення  тижня з протидії  булінгу психологом  школи Данильчик Л.П. проведено урок з учнями  3 та 4 класу: “#НЕ_ВЕДУСЬ: МИ – ГЕРОЇ БЕЗПЕКИ В ІНТЕРНЕТІ”  під  час  заняття   учні  навчились  виявляти он-лайн  ризики,закріпили  правила  безпечної роботи  в  інтернеті де  особливу  увагу  приділили  захисту  приватної  інформації  в  інтернеті  .

Учні  творчо  провели  час,  малювали  інтернет Гуглика та  допомогли йому  вирішити  небезпечні ситуації  з  якими Гуглик  зустрівся в он -лайн  просторі. Під  час  вправ учні отримали  силу супер героя  та   стали  героями  безпеки  в  інтернеті.



30.09.2021 | Aдмін

Вернутись назад