новина

Головна » новина   

  

 

Квест-гра “Рідна мова-скарб безцінний”



Ти, рідна мово, чиста, як роса,
Цілюща й невичерпна, як криниця.
Святиня наша, гордість і краса,
Ти — розуму народного скарбниця!
Сьогодні, 9 листопада ми святкуємо  День української писемності й мови. З нагоди відзначення цього дня із здобувачами освіти 7 класу (класний керівник Ковальчук А.М.) було проведено квест-гру  «Рідна мова-скарб безцінний».
   Мета квесту: поглибити знання з орфографії, фразеології та орфоепії;  формувати комунікативну компетентність школярів; розвивати пізнавальний інтерес, сприяти розвиткові критичного мислення; підвищувати мотивацію  до самостійного навчання; формувати вміння працювати в команді, знаходити компроміс у спілкуванні з товаришами; виховувати культуру спілкування, почуття патріотизму та плекати любов і повагу до рідної мови, прагнення вивчати її, досліджувати і збагачувати.
 Клас був поділений на дві команди: «Українська –це модно» та «Шанувальники рідної мови». Кожна команда чітко представила свій девіз та назву. Учасникам змагань довелося  подолати нелегкі й насичені зупинки,  які охоплювали завдання різної складності.
 Гра складалася з 7 зупинок:
1-й маршрут «Барвиста абетка»;
2-й маршрут «Скарбничка юного мовознавця»;
3-й маршрут «Квітучий сад слова»;
4-й маршрут «Таємниці фольклору»;
5-й маршрут «У світі скоромовок»
6-й маршрут «Загадкова торбинка»;
7-й маршрут  «Юні поети».
Під час проведення квесту учні у захопливій і нетрадиційній формі  демонстрували  набуті знання з орфоепії, орфографії, фразеології, а також з культури мовлення.
Перемогу здобула команда «Українська - це модно», які набрали 36 балів. Учні 7 класу були задоволені своїми результатами та проведеним мовознавчим змаганням.


09.11.2021 | Aдмін

Вернутись назад