новина

Головна » новина   

  

 

Лінійка-реквієм



Ніде нехай такого більш не буде!

Хай день новий життя несе нове.

Вклонімось низько сонцю й хлібу, люди!

В достатку Україна хай живе!

     Щорічно, в четверту суботу листопада в Україні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932-33 років. У ХХ столітті українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Однак, наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу, здійснюваний тоталітарним комуністичним режимом СРСР. Голодомору 1932-33 років передувала насильницька колективізація сільських господарств, “розкуркулення” селян, хлібозаготівельна кампанія, масовий терор на селі. Терор голодом, що діяв в Україні протягом 22 місяців, – це свідома і цілеспрямована політика сталінського уряду, стратегія і тактика якої виконувалася починаючи з 1928 року. Ця карально-репресивна акція була спрямована на упокорення українського селянства, знищення самостійних селянських господарств – соціально-економічних підвалин української нації.

   З нагоди відзначення пам’ятної для українського народу дати в закладі було проведено цілу низку заходів:години спілкування, тематичні виставки та лінійку-реквієм «Пам'яті свіча не згасне».

   Під час лінійки-реквієм здобувачі освіти змогли перегорнути трагічні  сторінки тих страшних подій української історії, переглянути відеоматеріали «Голодний дух». Наприкінці заходу всі  вшанували пам'ять жертв голодомору хвилиною мовчання. В суботу учні долучаться до Всеукраїнської акції «Запалили свічку пам’яті».

 



25.11.2022 | Aдмін

Вернутись назад