новина

Головна » новина   

  

 

Леся Українка - геніальна дочка українського народу



    25 лютого  - День народження видатної української поетеси і громадської діячки Лесі Українки. З цієї нагоди учителі української мови та літератури Анна Ковальчук та Ірина Польова разом зі здобувачами освіти  10 та 11 класів організували літературну зустріч із п'ятикласниками,а шкільним бібліотекарем Лиманюк Світланою було проведено тематично-книжкову виставку "Поетична квітка України".
  Педагоги ознайомили присутніх із життєвим та творчим шляхом Лесі Українки, а старшокласники читали твори поетеси- полум'яної дочки Прометея. Прозвучали твори різноманітної тематики: громадянські, інтимної лірики, патріотичні, дитячі шедеври Лариси Петрівни Косач. 
      П'ятикласники були дуже задоволені зустріччю зі старшокласниками. Вони й самі підготували дитячі твори поетеси, переказ її казок ,,Біда навчить'' та ,,Лілея''.
Світлини із цікавинками виступу свідчать про  дослідження творчості поетеси старшокласниками, бажання глибше пізнавати  світогляд  невмирущої Лесі, життєве кредо якої закарбувалось у віщих словах: ,,Ні, я жива, я буду вічно жити, я в серці маю те, що не вмирає''.
Для п'ятикласників  це був урок патріотизму, урок мужності та  утвердженням любові до рідної України, чудової та мелодійної української мови. 
   Під час проведених заходів учні  пройшли сторінками життя великої жінки українського народу. Жінки, яка не скорилася долі, яка є прикладом для кожного з нас у будь-який час і за будь-яких обставин. Леся Українка — це геній українського народу, це вогонь тисячоліть, це наше минуле, теперішнє і майбутнє.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


26.02.2024 | Aдмін

Вернутись назад